Instagram-kampanje
engasjerte målgruppen!

I forbindelse med lansering av vår- og sommerkolleksjonen
for Didriksons URBAN ønsket Didriksons1913 å nå
en ny, yngre og urban målgruppe.

Urban exploring med Didriksons1913.

Didriksons1913 ønsket en markedsføringskampanje for vår/sommer kolleksjonen til Didriksons URBAN. Samtidig ønsket kunden å øke kjennskap til Didriksons som varemerke og deres produkter.

Kampanjeside for Didriksons1913

Urbant

I storbyen trenger du også klær som holder deg både tørr og varm.

Utfordring

Hvordan treffe en yngre, urban målgruppe?

Didriksons hovedkjøpegruppe var kvinner rundt 35 år på vestlandet. I forbindelse med lansering av vår/sommer-kolleksjonen for Didriksons URBAN ønsket de å nå yngre målgruppe, i alderen 20-35 år, som bor i større norske byer. Jakkene i URBAN-kolleksjonen er moderne, praktiske og de har god passform. I storbyen trenger du også klær som holder deg både tørr og varm.

Idé og løsning

Nettannonsering og sosiale medier

Prosjektet startet ved å kartlegge målgruppen, slik at vi kunne komme opp med den beste løsningen for å nå ønsket målgruppe. Vi kom frem til at den beste løsningen var å kombinere nettannonsering med sosiale medier. Gjennom en instagram-konkurranse håpet vi at målgruppen selv ville være med på å spre kampanjen.

Vi ønsket bruke URBAN-navnet i kampanjen og kom frem til at URBAN EXPLORING var en av de mest utbredte trendene på Instagram. Vi måtte derfor lage vår egne personlige vri på emnet og kom frem til ideen om at man skulle ta bilde av noe som representerer noe urbant eller unikt i din by, og tagge bildet med emneknaggen bitavbyen, en hittil ubrukt tag. Ved å gjøre oppgaven enkel, uhøytidelig og engasjerende, kunne flest mulig delta. Ved å knytte Urban Exploring opp mot merket, ønsket vi å gjøre merket mer attraktivt for målgruppen.

Vi lagde en instragram-konkurranse med en tilhørende kampanjeside - www.bitavbyen.no - der de taggede bildene ble presentert sammen med bilder av kolleksjonen. På denne siden kunne man lese alt om konkurransen/juryen/premier, se kolleksjonen, finne forhandlere, følge Didriksons på Instragram og Facebook. Samt dele siden på sosiale medier. Vi opprettet en instagram-konto for Didrikons og brandet den eksisterende Facebook-siden. På disse stedene postet vi bilder av kolleksjonen, informasjon om konkurransen, bidragene til de 9 delvinnere og til slutt hovedvinneren.

Vi satte sammen en jury bestående av:

Grethe Holen
Markedssjef i Didriksons1913

Elin Liavik
Landskapsarkitekt og amatørfotograf med over 150 000 følgere på instagram

Christian Bjørndalen
Kreativ leder / Art Director Ko&Co

Juryen vurderte bildene og valgte 4 delvinnere hver uke i kampanjeperioden. Av disse delvinnerne ble det kåret en hovedvinner. Delvinnerne vant jakker fra Didriksons i premie, mens hovedpremien var en tur til en av de mest urbane byene i verden, nemlig New York.

Kampanjeperioden varte i 4 uker. Vi lagde nettannonser for å kickstarte konkurransen og for å dra den i gang igjen etter påske. Hensikten var å få flest mulig bidrag til kampanjen, samtidig som vi ønsket å vise frem hele kolleksjonen. Vi benyttes oss derfor av Rising star-formater slik at brukerne kunne bla seg igjennom hele kolleksjonen.

Vi leverte:

  • Kreativ idé
  • Prosjektledelse
  • Digital strategi
  • Strategi på sosiale medier
  • Design av grafiske elementer og kampanjeside
  • Utvikling av kampanjeside
  • Oppsett og gjennomføring instragram-konkurranse
  • Design og utvikling av annonser som bl.a. Rising stars format
  • Fotografering
  • Medieplanlegging og distribusjon av kampanjen.
Annonser for Didriksons1913

Målrettede annonser

Vi valgte henvende oss til kvinner på Side2.no og menn på Nettavisen.no

Resultat

Vi traff målgruppen.

Instagram-konkurransen fikk over 2000 bidrag i løpet av kampanjeperioden på 4 uker. 150 000 personer likte bildene i konkurransen. Instagram-kontoen gikk fra 0 til 400 følgere på kort tid. Annonsene fikk meget gode resultater i forhold til klikk og interaksjon.

Annonsen hadde en CTR på 0,89% som er veldig sterkt i seg selv. I tillegg hadde annonsen en aktiveringsprosent på 7,86%. Med alle muligheter til å bla i kolleksjonen, samt å få informasjon om konkurransen i annonsen, var aktiveringer like mye verdt.

Tall fra Nettbørs viser at de i målgruppen ble mer engasjert enn de utenom målgruppen. Målgruppen hadde hele 320% fremgang på kjennskap og involvering!

Instagram-konkuransen med tag #bitavbyen fikk over 2000 bidrag. 150 000 personer likte bildene i konkurransen.

Annonsene hadde en CPR på 0,89% og en aktiveringsprosent på 7,86%

Målgruppen var mer engasjert enn andre, og hadde 320% fremgang på kjennskap og involvering.

Laster