Unsplash og Alex Shuper

Google Ads og AI: Fremtiden for annonsering

I dagens digitale annonseringsverden blir AI stadig mer integrert i plattformer som Google og Bing. Dette gir automatisering og forenkling, og det er viktig for oss som rådgivere og eksperter å tilpasse oss og se fremover.


Hva betyr AI for Google Ads?

I KO OG CO erkjenner vi innvirkningen AI har på vårt daglige liv og annonseringsbransjen som helhet. Google Ads’ nye brukergrensesnitt viser vei for fremtidens annonsering. Det er bare et spørsmål om tid før Microsoft Ads, Snapchat, Meta og andre følger etter med innovativ AI-drevet annonsering.

En nøkkelendring i Google Ads er at søketermer gradvis forsvinner, og det anbefales å bruke åpne søkeord i stedet for de vanlige begrensningene vi tidligere har satt i kontoene. Det er også mindre fokus på negative søkeord. Dette gir AI større frihet til å finne de beste kundene for våre klienter.

Les mer om Google Ads sine AI satsninger her.

Viktige endringer i Google Ads

Optimaliserte annonser: AI kan forbedre annonseoptimaliseringen ved å raskt analysere store mengder data, identifisere mønstre og trender. Dette kan føre til mer effektive annonsekampanjer og bedre målretting.

Automatisert budgivning: Ved hjelp av AI kan vi optimere budgivningsprosessen ved å analysere historiske data, brukeratferd og annen relevant informasjon. Dette reduserer behovet for manuell budjustering og forbedrer resultatene.

Forbedret målretting: Med hjelp av AI kan Google Ads analysere brukerdata og identifisere målgrupper med høy sannsynlighet for å konvertere. Dette hjelper annonsører med å nå mer relevante brukere og øke effektiviteten til kampanjene.

Automatiserte annonsetekster: AI kan generere mer relevante og engasjerende annonsetekster ved å analysere innholdet på landingssider, søkeord og brukeratferd. Dette sparer annonsører tid og forbedrer ytelsen til annonsene.

Avansert rapportering og analyse: AI hjelper med å analysere store mengder data raskt og trekke ut verdifulle innsikter. Dette gir annonsører en dypere forståelse av kampanjeytelse, målgrupper og markedsføringstrender.

Maskinlæring for bedre resultater: Google Ads benytter seg av maskinlæring for å forbedre prediksjoner og automatiserte beslutninger. Dette gir mulighet til å identifisere brukeratferdsmønstre og tilpasse annonser basert på individuelle preferanser.

Det skiftende landskapet: Hva forventes av oss?

Som rådgivere og eksperter må vi utvide horisonten vår utover det umiddelbare landskapet. Vi må ta hensyn til naboland og det globale markedet. I tillegg til å analysere resultater, må vi tenke kreativt og være oppmerksomme på både nettstedet og det visuelle aspektet.

Sentrale fokusområder inkluderer:

Fallgruver og viktige hensyn

Mindre kontoer eller nystartede kontoer bør ikke fullstendig automatiseres. Full automatisering kan føre til økte kostnader, da AI trenger tid, penger og tilstrekkelig data for å fungere effektivt. For bedrifter med begrensede budsjetter, anbefales det menneskelig oppsyn for å maksimere kostnadseffektiviteten.

Selv om AI har en imponerende evne til å lære raskt, er det viktig å være oppmerksom på at det fremdeles er en relativt ny teknologi. AI-verktøy kan være misvisende eller gi feilaktig informasjon. Regelmessig menneskelig tilsyn og verifisering er avgjørende for å sikre nøyaktigheten av forslag og handlinger.

Til syvende og sist er AI bare et verktøy

Selv om noen kan være bekymret for AI, er det viktig å se på det som et verktøy snarere enn en autonom kraft. Som eksperter må vi lære oss å bruke AI, følge med på utviklingen og la verktøyet håndtere den tunge databehandlingen og automatiserte budgivningsstrategiene.

Dette gir oss muligheten ti å fokusere på det som virkelig gir verdi for byråer:

  1. Opprettholde direkte kommunikasjon med våre klienter.
  2. Analysere samtaler for å forstå behovene og ønskene til målgruppen.
  3. Utvikle kreative løsninger og unike strategier.
  4. Holde oss oppdatert på bransjetrender for å identifisere og utnytte nye muligheter.

 Foto: Unsplash og Alex Shuper.


Ta kontroll over din annonseringsstrategi med Google Ads og AI i dag! Utforsk de spennende mulighetene, optimaliser dine annonsekampanjer og oppnå bedre resultater.

Kontakt gjerne en av våre rådgivere via hei@koogco.no eller send inn ditt spørsmål via skjemaet under.

    Om oss

    Som et reklame- og mediebyrå hjelper vi deg og din bedrift med produksjon av godt innhold og riktig plassering. Er du på jakt etter en samarbeidspartner som forstår at engasjerende reklame driver trafikk til nettsiden din, og hva som skal til for å konvertere mest mulig av denne trafikken til salg? Ta kontakt for å høre om hvordan vi hjelper våre kunder med å nå deres mål, eller kom innom for en hyggelig kaffe på Rodeløkka!