Kundecase NOR-WAY Bussekspress

Kunde: NOR-WAY Bussekspress

Industri: Transport (bussreiser)

Mål: Øke omsetningen og antall salg gjennom Google Ads-kampanjer


 

Situasjonsbeskrivelse

NOR-WAY Bussekspress er et busselskap som tilbyr langdistansereiser i Sør-Norge. De hadde allerede en eksisterende Google Ads-konto, og opplevde gode resultater. De ønsket likevel øke både omsetningen og antall salg og ba om hjelp sommeren i 2021 til å optimalisere kontoen.

Tiltak i Google Ads konto

Kontoomstrukturering

Vi startet med å analysere NOR-WAY Bussekspress’ eksisterende Google Ads-konto. Vi la merke til at kampanjestrukturen var uorganisert og at kampanjene hadde enkeltbudsjetter og strategier. Vi la også merke til at de hadde forskjellige kontoer for norske og engelske kampanjer. Anbefalingen var å slå sammen kontoene og strukturere kampanjene ved å slå sammen så mange kampaner som overhodet mulig, men heller fokusere på annonsegrupper for de forskjellige destinasjonene.

 

Delte budsjetter og strategier

Vi implementerte delte budsjetter og strategier for de nye kampanjene. Dette tillot kontoen å fordele budsjettet automatisk og jevnt mellom kampanjene basert på deres prestasjoner og mål. Vi kunne fokusere mer på de mest lønnsomme kampanjene og optimalisere resultatene.

 

Endring av budstrategien til Target ROAS

Vi justerte også budstrategien fra Target CPA og Max Conversions til Target ROAS (Return on Advertising Spend). Ved å bruke Target ROAS kunne vi optimalisere budene våre basert på den forventede avkastningen på annonseinvesteringene. Dette var et grep vi gjorde da hovedmålet til kunden var å få inn mest mulig inntekt fremfor flest mulig salg.

Google skriver mange gode hjelpeartikler for å få deg til å få større forståelse omkring budstrategiene deres. Les oversikten til Google her

Resultater for NOR-WAY Bussekspress

Etter å ha implementert de nevnte grepene, oppnådde vi følgende resultater for NOR-WAY Bussekspress

Vi oppnådde en økning på 25% i omsetning sammenlignet med den forrige perioden. Siden 2020 var et korona år med mye nedstengninger og strenge reiserestriksjoner har vi sammenlignet våre resultater med samme periode i 2019 da det gikk som vanlig for NOR-WAY. Den forbedrede kampanjestrukturen, kombinert med Target ROAS-strategien, bidro til å øke effektiviteten og resultatene av annonseringen.

Antall salg økte med 27% sammenlignet med den tidligere perioden i 2019. Den nye kampanjestrukturen og bruken av delte budsjetter og strategier gjorde det mulig å nå ut til relevante målgrupper.

Ved å implementere Target ROAS-strategien kunne vi optimalisere budene våre for å oppnå bedre avkastning på annonseinvesteringene. Dette resulterte i en mer lønnsom annonseringsstrategi for selskapet.

Les også her om hvordan du kan optimalisere kampanjeevalueringen

Oppsummering

Gjennom en omfattende Google Ads-kontoomstrukturering, inkludert overgang fra enkeltbudsjetter til delte budsjetter og strategier, samt endring av budstrategien til Target ROAS, kunne NOR-WAY Bussekspress oppnå en betydelig økning i både omsetning og antall salg. Den mer målrettede kampanjestrukturen og optimaliseringen av budene bidro til en mer effektiv og lønnsom annonseringsstrategi for selskapet.

 


 

Lurer du på hvordan KO OG CO kan hjelpe din bedrift? Ta kontakt med oss via skjemaet eller send oss en hyggelig mail via hei@koogco.no 

    Om oss

    Som et reklame- og mediebyrå hjelper vi deg og din bedrift med produksjon av godt innhold og riktig plassering. Er du på jakt etter en samarbeidspartner som forstår at engasjerende reklame driver trafikk til nettsiden din, og hva som skal til for å konvertere mest mulig av denne trafikken til salg? Ta kontakt for å høre om hvordan vi hjelper våre kunder med å nå deres mål, eller kom innom for en hyggelig kaffe på Rodeløkka!