AR som nytt internettspråk?

AR som nytt internettspråk?

Med dagens smarttelefon AR teknologi kan det nå gjøres mer enn å bare legge på morsomme filtre på kameraet. AR vil også påvirke hvordan vi gjør et søk på nett.

Google Lens tar over tekst

Søk er i ferd med å gå fra vanlig tekst til en mer visuell opplevelse. Dette gjør at vi i større grad får tilgang til informasjon om hva vi ser, ved hjelp av kameraet på telefonene våre.

Les her om hvordan du kan bruke Google Lens

Et eksempel kan være at jeg liker skoene til venninnen min, men har vanskeligheter for å beskrive dem ordentlig. Jeg kan bruke Google Lens som allerede har blitt brukt mer enn en milliard ganger i USA. Med Google Lens kan jeg identifisere skoene til venninnen min, finne frem relevant informasjon, og til og med få tips til andre elementer av plagg som kan passe til. Bruken har ingen grenser, du kan også spørre om hva et skilt betyr eller hvilken rase en hund du så på gata er. 

Google Lens har blitt brukt mer enn en milliard ganger

Dette kan virke som en passerende trend, men Google kan dokumentere fra undersøkelser at 6 av 10 personer vil ha muligheten til å visualisere hvor og hvordan et produkt kan passe inn i deres liv. For eksempel møbler, biler eller ny maling på veggene i stua.

Se her hva vi i KO OG CO kan gjøre for deg og din bedrift

Ikke en forbigående bølge

To tredjedeler av personene i undersøkelsene sier de er interessert i å bruke AR under netthandel – og flere aktører har kastet seg på bølgen. MAC har allerede benyttet seg av denne AR-metoden, og økte salget betraktelig. De muliggjorde en leppestift “try-on” kampanje der brukerne ved hjelp av kameraene kunne prøve på leppestiftene, og responsen var massiv.

New Balance lagde 3-D modeller av sneakerne sine slik at kundene ved hjelp av telefonene sine, kunne se på produktene fra flere vinkler, zoome inn på detaljer, eller holde skoene opp mot klærne for å se om de matchet eller ikke.

Nå som Google Lens har kommet til Norge burde du kaste deg rundt med en kjøreplan – for den som venter til det først tar av i Norge kan tape stort.

Har du flere spørsmål, eller ønsker å ta opp en diskusjon med oss rundt dette temaet? Send oss en mail her!

Her viser Google hvordan du kan bruke Google Lens via Google Søk appen

Om oss

Som et reklame- og mediebyrå hjelper vi deg og din bedrift med produksjon av godt innhold og riktig plassering. Er du på jakt etter en samarbeidspartner som forstår at engasjerende reklame driver trafikk til nettsiden din, og hva som skal til for å konvertere mest mulig av denne trafikken til salg? Ta kontakt for å høre om hvordan vi hjelper våre kunder med å nå deres mål, eller kom innom for en hyggelig kaffe på Rodeløkka!